Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno-warzywna z orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 mały
ogórki kiszone 3-4
rukola duża garść
orzechy włoskie do smaku
jogurt grecki 3-4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno-warzywna z orzechami

Kroki postępowania

1
Jajka pokroić w kostkę lub grubo posiekać.
Por pokroić w półplasterki, a ogórki kiszone w kostkę.
Składniki posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Sałatka jajeczno-warzywna z orzechami foto
2
Rukolę opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty.
Pokroić drobno.
Orzechy włoskie posiekać w dowolne kawałki.
Dołożyć jogurt grecki.
Krok 2 - Sałatka jajeczno-warzywna z orzechami foto
3
Składniki sałatki dokładnie wymieszać i odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Kiedy sałatka trochę postoi, staje się smaczniejsza.
Krok 3 - Sałatka jajeczno-warzywna z orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcinkemp 02.02.2013 10:45
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak