Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka jajeczna z indykiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
sól
pieprz
sałaty masłowej 1 główka
awokado 1
pomidorków koktajlowych 30dag
sok z cytryny 3 łyżki
białego octu winnego 5 łyżek
miodu 2 łyżki
musztardy 2 łyżki
oliwy 6łyżek
PĘCZEK RZEŻUCHY 1

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka jajeczna z indykiem

Jajka ugotuj na twardo. Odcedź, przelej zimną wodą, obierz. Ostudź, pokrój w grube plastry. Mięso oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone mięso i smażymy na złoto-brązowy kolor. Sałate płukamy, dokładnie osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Pomidory i awokado myjemy. Pomidory tniemy na ćwiartki. Awokado obieramy, przekrajamy wzdłuż usuwamy pestkę. Miąższ kroimy na kawałeczki i skrop sokiem z cytryny. Ocet utrzyj z miodem i musztardą. Wymieszaj z oliwą. Sos przypraw sola i pieprzem, dokładnie ubij trzepaczka. Przygotowane składniki sałatki przełóż do salaterki. Oprósz sola i pieprzem, polej sosem musztardowo-miodowym. Lekko przemieszaj i posyp rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 16.11.2010 11:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak