sałatka jajeczna z indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • sól

  • pieprz

  • sałaty masłowej

    1 główka
  • awokado

    1
  • pomidorków koktajlowych

    30dag
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • białego octu winnego

    5 łyżek
  • miodu

    2 łyżki
  • musztardy

    2 łyżki
  • oliwy

    6łyżek
  • PĘCZEK RZEŻUCHY

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo. Odcedź, przelej zimną wodą, obierz. Ostudź, pokrój w grube plastry. Mięso oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone mięso i smażymy na złoto-brązowy kolor. Sałate płukamy, dokładnie osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Pomidory i awokado myjemy. Pomidory tniemy na ćwiartki. Awokado obieramy, przekrajamy wzdłuż usuwamy pestkę. Miąższ kroimy na kawałeczki i skrop sokiem z cytryny. Ocet utrzyj z miodem i musztardą. Wymieszaj z oliwą. Sos przypraw sola i pieprzem, dokładnie ubij trzepaczka. Przygotowane składniki sałatki przełóż do salaterki. Oprósz sola i pieprzem, polej sosem musztardowo-miodowym. Lekko przemieszaj i posyp rzeżuchą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 16.11.2010 11:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat