Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka imieninowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garście
rzodkiewka 4 szt
pomidor 1 szt
ogórek 1/3 szt
kukurydza w puszce 2 łyżka
kapary całe Smak 2 łyżki
ser z pleśnią niebieski 1/2 szt
szynka szwarcwaldzka 2 plastry
oliwa 20 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka imieninowa

Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Kroimy na plasterki lub mniejsze kawałki.

Rukolę wykładamy na talerz, następnie pomidor, ogórek. Rzodkiewkę naokoło talerza. Posypujemy pokrojoną paprykę, ser Lazur niebieski lub inny. Na koniec wrzucamy na sałatkę kukurydzę i kapary jak ktoś lubi.

Szynkę kroimy na grube kawałki i wykładamy na wierzch sałatki. Posypujemy cebulką dymką. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak