Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Gyros - pikantna.
Kroki postępowania
Przypraw je dokładnie przyprawą uniwersalną, przyprawą do gyrosa i ziołami prowansalskimi.
Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso na złoty kolor ( niezbyt długo, aby nie było za twarde).
Ogórka konserwowego pokrój w drobną kostkę.
Kukurydzę odsącz na durszlaku.
Ja zrobiłam to tak :
1 ) spód miseczki posmarowałam majonezem
2 ) następnie wyłożyłam poszatkowaną kapustę
3 ) kolejna warstwa to usmażone i wystudzone mięso
4 ) mięso przykryłam kapustę pekińską i polałam ketchupem
6 ) kukurydzę posmaruj sosem majonezowo - jogurtowym
7 ) następnie położyłam pora
8 ) na porze ułożyłam pokrojone ogórki korniszony, polałam ketchupem i wyłożyłam resztę mięsa.
9 ) ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta pekińska.
Podawać z białym pieczywem.