Sałatka grzybowo-pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    2 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • olej

    1/2 szklanka
  • ocet

    1/4 szklanka
  • sól

  • cukier

  • pomidory

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy i gotujemy. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone w paski grzyby i dusimy jeszcze około 20 minut. Pomidory miksujemy, dodajemy do grzybów. Zagotowujemy z dodatkiem pozostałych składników. Gorące przekładamy do słoików, pasteryzujemy 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat