Sałatka gruszkowa z koprem włoskim i sosem włoskim Prymat

Sałatka gruszkowa z koprem włoskim i sosem włoskim Prymat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszka

    2 sztuki
  • koper włoski

    1 bulwa
  • strzępiasta czerwona sałata (lollo rosso)

    1 główka
  • orzechy nerkowca

    30 g
  • ser pleśniowy

    100 g
  • oliwa

    150 ml
  • szalotka

    2 sztuki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    50 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka gruszkowa z koprem włoskim i sosem włoskim Prymat

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, na końcu dodając posiekaną szalotkę. Umytą bulwę kopru włoskiego pozbawioną stwardniałych końcówek przekroić wzdłuż, usunąć głąb, pokroić w bardzo cienkie plasterki, a następnie lekko posolić i delikatnie wymieszać, aby koper zmiękł. Gruszki umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić na podłużne kawałki.

Do miski włożyć opłukaną i starannie porwaną sałatę, wymieszać ją z koprem włoskim, delikatnie polać sosem, a na wierzchu ułożyć cząstki gruszki oraz sera pleśniowego. Całość posypać uprażonymi na patelni orzechami nerkowca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

gosia561 22.01.2011 22:36
nie do kończ mi pasuje ale fajnie wygląda
Babciagramolka 08.01.2011 18:50
Wszystkom oprócz kopru włoskiego
Babciagramolka 08.01.2011 18:50
Wszystkom oprócz kopru włoskiego
Barbara55 09.11.2010 14:16
dziwna ta sałatka
Sylwia88 04.11.2010 13:13
bardzo ładnie wygląda
rakow2
rakow2 03.11.2010 15:57
lubię sałatki
marta639 17.09.2010 15:24
Ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 10.06.2010 07:29
uwielbiam gruszki! ta sałatka musi być przepyszna :)
Piotr48 31.05.2010 13:25
wygląda smakowicie ;)
Iwusia 22.05.2010 12:45
Pięknie wygląda i zapewne tak samo wspaniale smakuj !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat