Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszka
2 sztuki -
koper włoski
1 bulwa -
strzępiasta czerwona sałata (lollo rosso)
1 główka -
orzechy nerkowca
30 g -
ser pleśniowy
100 g -
oliwa
150 ml -
szalotka
2 sztuki -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
50 g
Przepis i sposób przygotowania Sałatka gruszkowa z koprem włoskim i sosem włoskim Prymat
Do miski włożyć opłukaną i starannie porwaną sałatę, wymieszać ją z koprem włoskim, delikatnie polać sosem, a na wierzchu ułożyć cząstki gruszki oraz sera pleśniowego. Całość posypać uprażonymi na patelni orzechami nerkowca.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)