Sałatka grillowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    3 sztuki
  • feta

    280 gram
  • ogórek

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • oregano

    2 sztuki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fetę pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę umyć i obrać. Ogórki pokroić w półplasterki. Cebulę drobniutko posiekać, sparzyć wrzątkiem. Pomidory umyć, pokrajać na mniejsze cząstki. Wrzucić wszystkie warzywa
2. do miski, doprawić solą i pieprzem. W szklance wymieszać oliwę z ziołami. Zalać warzywa. Dodać kostki fety, delikatnie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 31.10.2012 10:52
pyszna :)
ilka_86 08.03.2012 20:47
fajnie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat