Sałatka fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałątka

  • fasola czerwona z puszki

    300 g
  • fasola biała z puszki

    300 g
  • fasola czarna

    150 g
  • kukurydza w puszce

    100 g
  • papryka konserwowa

    100 g
  • bób

    150 g

sos

  • oliwa

    4 łyżki
  • sos winegret

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • kolendra

    1 gałązka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Fasole odcedzić i przełożyć do miski. Dodać ostudzony bób. Paprykę konserwową pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać kukurydzę konserwową, u mnie salt free.
Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)
leonowie
sól i pieprz wg uznania

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 04.06.2015 09:40
super sałatka
Maridka19 04.06.2015 09:34
Pysznie się prezentuje :)
Futka 04.06.2015 09:11
Bardzo smakowita i aromatyczna sałatka :)
Habibi 04.06.2015 00:39
My też lubimy i robimy podobną sałatkę :)
gusia1000 04.06.2015 00:08
Lubię taką.
Iwusia 03.06.2015 22:28
ciekawe połączenie
wwwiolka 03.06.2015 22:13
Bardzo ciekawy przepis.
leonowie 03.06.2015 21:13
wyszła rewelacyjnie:)
agnieszka214 03.06.2015 21:03
w takim połączeniu jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat