Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Eli z pomidorkami i paluszkami surimi
Przygotowanie cukinii:
Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry. Wymieszać olej, przyprawę do grilla i czosnek granulowany. Marynatą posmarować plastry cukinii i włożyć do lodówki na godzinę.
Cukinię wyjąć z lodówki i usmażyć na patelni grillowej. Z kilku plastrów grillowanej cukinii uformować różyczki, resztę pokroić na mniejsze kawałki.
Przygotowanie sałatki:
Por umyć, osuszyć i pokroić w ćwierć krążki.
Kaszę przełożyć do miski, dodać pomidorki, por, paluszki surimi, grillowaną cukinię i 4 łyżki oleju z marynowania cukinii. Sałatkę przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki i udekorować różyczkami z grillowanej cukinii. Smacznego!