Sałatka dyniowo-owocowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/4 sztuki-hokkaido
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • mandarynki

    2 sztuki
  • winogrona czerwone

    3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka dyniowo-owocowa foto
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę przekroić na pół i z jednej połówki wycisnąć sok do miski z dynią. Wymieszać, odstawić na 20 minut.
Krok 2 - Sałatka dyniowo-owocowa foto
W między czasie umyć resztę owoców. Mandarynkę podzielic na cząstki, pomarańcza pokroić w plastry a plastry na ćwiartki.
Krok 3 - Sałatka dyniowo-owocowa foto
Winogrono pokroić na cztery części. Do dyni wrzucić wszystkie owoce i wymieszać. Dodać świeżo startą gałkę muszkatołową i podawać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat