Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dyniowo-owocowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/4 sztuki-hokkaido
pomarańcza 1 sztuka
mandarynki 2 sztuki
winogrona czerwone 3 łyżki
Gałka muszkatołowa cała Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dyniowo-owocowa

Kroki postępowania

1
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę przekroić na pół i z jednej połówki wycisnąć sok do miski z dynią. Wymieszać, odstawić na 20 minut.
Krok 1 - Sałatka dyniowo-owocowa foto
2
W między czasie umyć resztę owoców. Mandarynkę podzielic na cząstki, pomarańcza pokroić w plastry a plastry na ćwiartki.
Krok 2 - Sałatka dyniowo-owocowa foto
3
Winogrono pokroić na cztery części. Do dyni wrzucić wszystkie owoce i wymieszać. Dodać świeżo startą gałkę muszkatołową i podawać. Smacznego!
Krok 3 - Sałatka dyniowo-owocowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak