Sałatka drobiowa z porami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    20 dag
  • rodzynek

    3 łyżki
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • białych części porów

    25 dag
  • gęstego majonezu

    5 łyżek
  • soku z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • imbir

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Imbir należy obrać i drobno zetrzeć. Filet z kurczaka opłukać i osuszyć, następnie skropić sokiem z cytryny. Posmarować startym imbirem. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na złoty kolor kurczaka. Wystudzić. Pory oczyścić, opłukać i pociąć w plasterki. Przełożyć na sitko i przelać wrzącą wodą, dokładnie osączyć. Rodzynki namoczyć i odcedzić, po czym osączyć. Orzechy grubo posiekać. Wystudzone mięso pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do salaterki. Oprószyć solą oraz pieprzem. Polać majonezem, przemieszać. Przed podaniem udekorować ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.04.2011 14:42
Smaczna sałatka.
accee 09.04.2011 22:01
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat