Sałatka dla odważnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki tygrysie

    12 sztuk
  • papryczka chili

    1 szuka
  • oliwa

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    2 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • truskawki

    3 sztuki
  • kiwi

    1 sztuka
  • awokado

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • sałata lodowa

    1/2 sztuki
  • koniak

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki smażymy na rozgrzanej oliwie z posiekanym czosnkiem i posiekaną papryczką,dodajemy pieprz i łyżkę koniaku i dusimy cały czas mieszając 5 minut.Ziemniaka,truskawki,obranego pomidora,kiwi i awokado kroimy w kostkę.Sałatę siekamy i łączymy z warzywami i owocami,dodajemy przestygnięte krewetki wraz z powstałym sosem ze smażenia.Mieszamy doprawiamy dolą i pieprzem i jak sałatka jest za sucha dodajemy oliwy.
Ja tą sałakę podaję zawsze z plackami tortilli kupowanymi lub domowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat