Sałatka czerwono-zielona

Sałatka czerwono-zielona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 główka
  • pomidory

    5 szt
  • kapusta pekińska

    30 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • sos do sałatek

    1 op
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka czerwono-zielona

Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę lodową rwiemy. Kapustę pekińską siekamy. Pomidory kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy troszkę koperku. Rozrabiamy sos do sałatek, a na koniec doprawiamy kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Marlenka.S 30.11.2013 14:39
moje ulubione kolory i sałatka oczywiście
cooleczka 13.08.2013 16:37
ładne kolory
Betka 11.08.2013 14:37
wyśmienity!!!
Monika-twin 10.08.2013 09:42
na letnie obiadki super
Andysz 10.08.2013 08:57
zrobię ją na pewno!
usmiech 09.08.2013 23:35
wygląda efektownie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat