Sałatka Christophera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    50 dag
  • kapusta młoda

    25 dag
  • truskawki świeże

    30 dag
  • oliwki

    15 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • białe balsamico

    2 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

  • sok z pomarańczy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy ,solimy i polewamy sosem. Pozostawiamy na godzinę ,niech się maceruje.
Szparagi oczyścić ,ugotować w wodzie z solą i cukrem. Wyjąć ,odciąć 5cm czubki ,a resztę łodyg pokroić na 1 cm kawałki.
Pocięte szparagi wmieszać do kapusty.
Na dno talerza wsypać kapustę z kawałkami szparagów .Na wierzchu ułożyć główki szparagów ,truskawki i oliwki. Całość przed podaniem polać pomarańczowym sosem balsamico.
Smacznego ,na zdrowie !.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 21.11.2013 09:08
jak pięknie podana
Juleczka20 13.11.2013 18:51
wygląda przeapetycznie:)
Ela15 08.11.2013 08:47
rewelacyjnie się prezentuje
elka72 02.10.2013 16:03
Ciekawe połączenie kapusty i truskawek;)Gratuluję pomysłu;)
msmariusz 02.10.2013 14:42
bardzo fajnie , gratulacje pomysłu
Małgorzata9 02.10.2013 13:29
pyszna sałatka
margaret 02.10.2013 13:26
ciekawie wykonana,:)
Barbara13 02.10.2013 09:54
Ciekawe połączenie :)
Jusiaa 02.10.2013 08:24
świetnie wygląda
paulina2157 02.10.2013 07:07
kolorowa, i jak staranie ułożona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat