Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szparagi zielone
50 dag -
kapusta młoda
25 dag -
truskawki świeże
30 dag -
oliwki
15 szt -
oliwa
4 łyżki -
białe balsamico
2 łyżki -
sól, pieprz, cukier
-
sok z pomarańczy
3 łyżki
Sposób przygotowania
Szparagi oczyścić ,ugotować w wodzie z solą i cukrem. Wyjąć ,odciąć 5cm czubki ,a resztę łodyg pokroić na 1 cm kawałki.
Pocięte szparagi wmieszać do kapusty.
Na dno talerza wsypać kapustę z kawałkami szparagów .Na wierzchu ułożyć główki szparagów ,truskawki i oliwki. Całość przed podaniem polać pomarańczowym sosem balsamico.
Smacznego ,na zdrowie !.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)