Sałatka Cezara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1
  • pierś z kurczaka

    20 dag
  • przyprawa do gyrosa

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    20 dag
  • Koperek suszony Prymat

    2 szczypty
  • olej lniany

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
  • Chleb wiejski

    3 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty rwiemy na kawałki. Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyros i smażymy na patelni. Chleb kroimy na malutkie kosteczki i prażymy na patelni robiąc grzanki. Ser żółty trzemy na drobnej tarce i mieszamy z majonezem, olejem lniany i wodą. Do sosu dodajemy jeszcze koperek suszony i mieszamy. W misce łączymy sałatę z piersią. Polewamy sosem i posypujemy grzankami. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
calliope 23.03.2012 09:00
mniam pyszne :)
Kate131 19.01.2012 08:55
pycha
iga2 02.01.2012 22:53
fajna
Reda 27.12.2011 08:35
Super
Maniek2 10.12.2011 20:49
smaczna
Ewa95 27.11.2011 10:34
ciekawa
treonina 27.11.2011 10:23
ale zielone :D fajnie
owocówka 27.11.2011 10:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat