Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z fetą i płatkami migdałów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 500 gram
ser feta 150 gram
płatki migdałowe 1 duża garść
jogurt naturalny 5 łyźek
czosnek ząbki 1 ząbek
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z fetą i płatkami migdałów

Brokuły oczyścić i podzielić na różyczki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 4 minuty, następnie odcedzić, przestudzić i przełożyć do dużej miski. Dodać ser feta pokrojony w kostkę. Delikatnie wymieszać. Do jogurtu naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do sałatek. Wymieszać i polać sosem sałatkę. Posypać płatkami migdałów (można je wcześniej uprażyć).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.05.2016 08:29
smacznie i zdrowo
krokus 17.05.2016 19:31
fajny dodatek te migdały
marcia7 17.05.2016 19:22
zdrowa energia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak