Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z dynią i czerowną cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
ser feta 150 g
dynia 50 g ziaren
słonecznik łuskany 50 g ziaren
pieprz
cebula czerwona 1 szt
oliwa 0,33 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z dynią i czerowną cebulą

Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy 6 minut. Brokuła odcedzamy na sitku a nastepnie przekładamy do miski. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Cebule obieramy po czym kroimy w drobną kostkę. Cebulę mieszamy z oliwą i dodajemy do brokuła. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i dyni i posypujemy nimi sałatke.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.02.2015 13:05
smacznie i zdrowo
Magula 12.02.2015 09:56
też ją bardzo lubimy
Maridka19 11.02.2015 22:12
Ciekawe połączenie składników , pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak