Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
ser feta 1/2 op
jajko 4 szt
polędwica sopocka 20 dag
ser żółty 15 dag
cebula 1 szt
majonez 4 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa

Brokuła oczyszczamy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Ser feta osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Polędwicę oraz ser żółty również kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez dokładnie mieszamy. Można posolić do smaku, jednak ja nie soliłam, ze względu na słony ser feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak