Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bawarska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 3-4 szt
por 1/2 szt
cebula 1 mała szt
ogórki kiszone 3 szt
pomidory 2 szt
oliwa 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bawarska

Kroki postępowania

1
Z parówek zdjąć osłonki i pokroić je w średniej grubości plasterki, a następnie wrzucić do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka bawarska foto
2
Dodać pora pokrojonego w półplasterki oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Sałatka bawarska foto
3
Ogórki kiszone pokroić w półplasterki i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka bawarska foto
4
Dodać pomidory pokrojone w dość sporą kostkę.
Krok 4 - Sałatka bawarska foto
5
Przygotować sos: do szklanki wlać oliwę, dodać ocet winny i łyżeczkę ostrej musztardy. Dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły, a następnie wlać do sałatki.
Krok 5 - Sałatka bawarska foto
6
Przyprawić do smaku solą oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka bawarska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.08.2016 22:34
Super pyszny pomysł
Motorek 17.08.2016 21:04
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak