Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata zielona
2 sztuki -
śliwki węgierki
10 dag. -
oliwa
20 ml. -
papryka konserwowa
10 dag. -
sok z cytryny
- do smaku -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania SAŁATA ZIELONA Z PAPRYKĄ KONSERWOWĄ, ŚLIWKAMI I JAJKAMI
Śliwki wypestkować, pokroić razem z papryką na cienkie paseczki, wymieszać z oliwą i doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Obłożyć sałatę. Jajka obrać, posiekać na średnie kawałki i posypać nimi sałatę. SMACZNEGO !!!
Komentarze (1)