Sałata z rybą i owocami ze szczyptą wasabi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    pół szt
  • kapusta pekińska

    pół szt
  • awokado

    1 szt
  • filet z dorsza

    1 szt
  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

    2 lyżki
  • ocet ryżowy

    1 lyżka
  • olej sezamowy

    kilka kropli
  • wasabi

    szczypta
  • kaki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, polewamy dosyć sporo sokiem z wyciśniętej cytryny, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 minut.

Na talerzu układamy porwaną sałatę i górne liście kapusty pekińskiej.

Kaki i awokado obieramy, kroimy na kawałki u układamy na sałacie.

Ostudzoną rybę pozbawiamy ości, kroimy na kawałki i również układamy na sałacie.

Wszystkie składniki sosu wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy, wstrząsamy i skrapiamy sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat