Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z oliwkami i tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula biała 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

sałata

sałata lodowa 1 szt
pomidory 3 szt
oliwki zielone 4 łyzki
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z oliwkami i tuńczykiem

Sałatę lodowa myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Oliwki zielone odcedzamy z zalewy . Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę . Rzodkiewkę myjemy odcinamy ogonki i kroimy w kawałki. Robimy sos. Wyciągamy tuńczyka z puszki i rozdrabniamy go razem z olejem dodajemy posiekaną drobniutko cebule . Doprawiamy pierzem do smaku. Sałatę lekko mieszamy dwoma łyżkami i polewamy sosem z tuńczyka. Na wierzch dajemy pokrojony szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 04.05.2014 15:20
Pysznie to zrobiłaś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak