Sałata z jajkiem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • jajka

    3 sztuki
  • jogurt naturalny

    120 ml
  • sos sojowy jasny

    2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć. Porwać na małe kawałki. Rzodkiewkę umyć zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy w kostkę. Sos sojowy mieszamy z jogurtem. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 11.05.2012 11:58
smaczna :-)
madzialena19 05.11.2010 19:56
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat