Sałata po królewsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata liściasta

    1 główka
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • oliwki

  • kapary

  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1 natka
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • zioła do sałatek

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dokładnie wymyć i osuszyć (!).
Na dnie miski dokładnie wymieszać oliwę, z wodą i cytryną- najlepiej za pomoca trzepaczki, żeby wszystkie składniki dokładnie się połączyły- prawie ubić pianę. Dodać wyciśnięty czosnek, zioła do sałatek i musztardy. Dokładnie wymieszać. Wrzucić kilka kaparów i oliwek pokrojonych w plasterki. Wrzucić szczypiorek posiekany cieniutko, ogórek pokrojony w kostkę i pół puszki kukurydzy konserwowej. Dodać porwane liście sałaty i pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Wymieszać wszystko

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 23.09.2011 17:26
Wyśmienita sałatka!
Grażyna13 04.10.2010 15:09
Uwielbiam takie sałatki !
Islanzadi 01.10.2010 01:10
Fajna, ale jednak mięsko by się przydało ;p
Emilia22 24.09.2010 18:01
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat