Sałata ogórkiem i porzeczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    2 szt
  • porzeczki czerwone

    0,5 szklanki
  • ogórek

    1 szt
  • koper siekany

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyzki
  • musztarda

    1 łyżka
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą sałatę pokroić na kawałki, włożyć do salaterki. Do sałaty dodać pokrojony ogórek, połowę posiekanego kopru. Do roztartego czosnku z solą dodać musztardę, resztę kopru, oliwę i sok z cytryny, wymieszać. Tuż przed podaniem polać sałatę sosem, posypać czerwonymi porzeczkami. Wymieszać przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 14.11.2013 17:23
Ciekawe połączenie.
edyta44 30.01.2012 19:21
ciekawe
Iwona51 05.11.2011 09:47
z porzeczką jeszcze nie jadłam, ale może być super
Izabela28 04.12.2010 14:38
Ciekawe połączenie porzeczek z ogórkiem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat