sałata lodowa z feta i ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 sztuka
  • feta

    1 sztuka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 opakowania
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sałata lodowa z feta i ziołami prowansalskimi foto
Sałatę lodową kroimy na drobno i przekładamy do miski. W osobnej miseczce przygotowujemy sos składający się z 3 łyżek majonezu i 3 łyżek śmietany, ziół prowansalskich oraz Kucharka do smaku.
Krok 2 - sałata lodowa z feta i ziołami prowansalskimi foto
Fetę kroimy na kwadraciki o szerokości około centymetra i każdy obtaczamy w ziołach prowansalskich.
Krok 3 - sałata lodowa z feta i ziołami prowansalskimi foto
Sos przygotowany wcześniej dodajemy do sałaty lodowej, mieszamy i na końcu dodajemy fetę obtoczoną w ziołach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.01.2014 20:39
ciekawa sałatka :)
IKrakowianka 18.01.2014 14:46
super połączenie
Bernadeta1 03.12.2013 00:34
zdrowa i smaczna sałatka
adelajda 24.11.2013 16:34
lubię takie surówki :)
Malinka 23.11.2013 08:04
Najlepsze połączenie, pycha!
w mojej kuchni 23.11.2013 03:50
lodową za jej chrupkość w surówkach
Renataj 22.11.2013 22:57
Szybkie, proste i apetyczne.
Jadwiga/Jaga85 22.11.2013 20:08
prosto i pysznie!!!
Czarnula87 22.11.2013 19:59
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat