Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • Musztarda sarepska Prymat

  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym foto
Schab rozbić za pomocą tłuczka, posmarować z wierzchu musztardą, posypać solą i pieprzem. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę, ułożyć na rozbitym schabie.
Krok 2 - Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym foto
Zwinąć sakiewki: najpierw zawinąć boki, a następnie na pół.
Krok 3 - Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym foto
Opanierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Sakiewki schabowe z ogórkiem kiszonym foto
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 29.02.2016 08:15
świetne sakiewki
dodi 11.02.2016 08:54
pyszniutkie roladki
Poison1988 11.02.2016 07:55
Świetne połączenie mięsko ogórek i musztarda - pycha! :)
kuchcik89 10.02.2016 23:00
muszą być pyszne :) fajne połączenie smaków- mięsa z kwaśnymi ogórkami :)
fotoviderek 10.02.2016 22:08
Moje smaki :)
IKrakowianka 10.02.2016 19:16
bardzo smaczna
Bernadeta1 10.02.2016 17:27
na pewno smaczne
gerard.sz 10.02.2016 17:13
Zapowiada się apetycznie :)
Agnieszka-87-25 10.02.2016 15:05
superowe sakiewki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat