Sakiewki francuskie z brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • cukier brązowy

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki. Brzoskwinię wyjmujemy z syropu i kroimy w niewielkie kawałki dopasowane do wielkości prostokątów z ciasta francuskiego. Brzoskwinię kładziemy na ciasto francuskie i zlepiamy robi tworząc coś w rodzaju sakiewki. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem brązowym. Władamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kilkanaście minut, do zarumienienia ciasta. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 22.11.2012 16:57
do zrobienia w mig, a jakie pyszne:)
Beatris 05.11.2012 10:02
Proste i przepyszne.
Anna169Hosz 30.09.2012 16:50
Prosto smacznie.
Sylwia56 29.03.2012 19:41
super
Jolanta_P-S 08.12.2011 14:23
zawsze kupuję w Biedronce i doskonale sie sprawdza
Mariusz10 30.11.2011 19:20
apetyczne
Kopiko1983 30.11.2011 08:18
Pomysł ciekawy, a sakiewki bardzo smaczne!
agnieszka137 27.11.2011 19:03
znakomity deserek:)
misia53 27.11.2011 17:39
warto mieć w zanadrzu zamrożone ciasto i w razie \"awarii\" coś wyczarować - pięknie!
pacpaw 27.11.2011 17:12
@Agnieszka - ciasta to moja pięta Achillesowa, a francuskie to nawet nie mam pojęcia z czego i jak się robi :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat