Sajgonki z surimi i ryżem

Sajgonki z surimi i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    10 szt
  • ryż jaśminowy

    3/4 szkl
  • grzybki mun

    kilka
  • paluszki surimi

    5 szt
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą.
Paluszki surimi przekrawamy na pół.
Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

03.04.2015 19:01
fajny pomysł

Kolorowa

14.03.2015 17:59
Śliczne ;)

Monika-twin

14.03.2015 11:59
REWELACYJNIE!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat