Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z surimi i ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 szt
ryż jaśminowy 3/4 szkl
grzybki mun kilka
paluszki surimi 5 szt
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z surimi i ryżem

Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą.
Paluszki surimi przekrawamy na pół.
Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.04.2015 19:01
fajny pomysł
Kolorowa 14.03.2015 17:59
Śliczne ;)
Monika-twin 14.03.2015 11:59
REWELACYJNIE!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak