Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Sajgonki

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
20 sztuk
kapusta włoska
150 gram
por
50 gram
grzyby mun
5 sztuk
marchewka
1 sztuka
pierś z kurczaka
1 sztuka
makaron ryżowy
50 gram
oliwa
2 łyżki
sos sojowy
1 łyżka
sos ostrygowy
2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Makaron oraz grzyby mun przygotować według instrukcji z opakowania. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na kawałki i podsmażyć na 1 łyżce oliwy, następnie drobno pokroić lub zmiksować. Na patelni rozgrać 1 łyżkę oliwy dodać cienko pokrojony por, startą marchewkę oraz cienko pokrojoną kapustę. Całość smażyć przez 4 min dodać sos sojowy oraz ostrygowy następnie posiekane grzyby, pokrojony makaron oraz pierś z kurczaka wszystko smażyć przez 3 min.
Papier ryżowy wkładać na kilka sekund do ciepłej wody, położyć np. na desce, nakładać po łyżce farszu i zawijać jak krokiety. W woku lub na patelni rozgrzać olej i smażyć partiami sajgonki do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 08.11.2015 19:45
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak