Sajgonki

Sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    20 sztuk
  • kapusta włoska

    150 gram
  • por

    50 gram
  • grzyby mun

    5 sztuk
  • marchewka

    1 sztuka
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • makaron ryżowy

    50 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron oraz grzyby mun przygotować według instrukcji z opakowania. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na kawałki i podsmażyć na 1 łyżce oliwy, następnie drobno pokroić lub zmiksować. Na patelni rozgrać 1 łyżkę oliwy dodać cienko pokrojony por, startą marchewkę oraz cienko pokrojoną kapustę. Całość smażyć przez 4 min dodać sos sojowy oraz ostrygowy następnie posiekane grzyby, pokrojony makaron oraz pierś z kurczaka wszystko smażyć przez 3 min.
Papier ryżowy wkładać na kilka sekund do ciepłej wody, położyć np. na desce, nakładać po łyżce farszu i zawijać jak krokiety. W woku lub na patelni rozgrzać olej i smażyć partiami sajgonki do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lucan 08.11.2015 19:45
pychota :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat