Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saghetti po Neapolitansku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 40 dkg
mięso mielone 20 dkg
wędzony boczek 15 dkg
przecier pomidorowy 1 puszka
cebula 1 sztuka
Puszka groszku zielonego konserwowego 1 puszka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzka
parmezan starty 1 łyzka
olej do smażenia 4 łyzki
sól do smkau
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Saghetti po Neapolitansku

Cebule obrać, posiekać i zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojony boczek oraz mięso mielone i smażyć mieszając.
Mąkę ziemniaczana rozrobić w szklance letniej wody i przelać do naczynia. Dodać pieprz, sól, przecier i mięso z cebulka i wymieszać. Całość dusić około 15 minut, po czym dodać groszek i dusić jeszcze 5 min.
spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, przełożyć na półmisek i polać sosem. Całość posypać natka pietruszki i posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak