saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    ½ sztuki
  • mięso pieczone

    50 dag
  • jabłko

    1 sztuka
  • sałata

    4 liście
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • cukier

  • kwasek cytrynowy

  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, seler i pietruszkę ugotować. Warzywa rozdrobnić, jabłko pokroić w drobną kostkę. mięso pokroić na kawałki. obrać czosnek, przecisnąć go przez praskę i rozetrzeć z solą, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem. Wymieszać sos z warzywami. Sałatkę ułożyć na umytych liściach sałaty można posypać na wierzchu zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

16.08.2012 07:58
interesujacy przepis

Gosia32

17.06.2011 11:55
super

anja3107

12.05.2011 02:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat