Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w białym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w białym sosie

Wykonanie:
Rzodkiewki umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować około ½ godziny, następnie odcedzić. Masło topimy i mieszając wsypać mąkę, dolewać po trochu mleko. Doprowadzić sos do wrzenia i mieszając gotować przez kilka minut. Posolić do smaku polać rzodkiewki i podawać do obiadu do dań mięsnych i rybnych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.06.2014 08:28
ciekawa propozycja
bhb8 10.06.2014 07:38
przyznam, że trochę dziwny sos, samą solą doprawiony, no ale kto wie może akurat dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak