Przepis i sposób przygotowania na: Rzeszownik
(2 miska)robimy biszkopt z 5 jajek, 1 szklanki cukru zwykłego, 1,5 szklanki mąki, 3 łyżek kakao i 1 łyżeczki proszku do pieczenia.
Z ciasta 1 miski robimy na blasze małe "kupki" (białe) natomiast miedzy te kupki wylewamy ciasto z 2 miski (kakaowe).
Pieczemy około 40 min. temp. 180.
Upieczony biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Następnie dolny placek smarujemy masą budyniową zrobioną z 7 żółtek, 1,5 szklanki mleka, cukru waniliowego, 2 łyżek mąki pszennej i 2 ziemniaczanej i 6 łyżek cukru.Tzn. 1 szklankę mleka gotujemy następnie wlewamy resztę rozmieszanych składników i gotujemy budyń jak wystygnie mieszamy go z 1 kostką margaryny.
Na masę układamy okrągłe biszkopty a na nie wykładamy wcześniej rozpuszczoną galaretkę (około 3 zielonych) i przykrywamy drugim plackiem.
Smacznego :)