rzepa z winegretem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzepa

    200 gram
  • sól

  • świeże zioła

    30 gram
  • kapary

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzepę pokroić w plastry grubości 1 cm i ugotować w osolonej wodzie, tak by nie była zbyt miękka.
Sos: Zioła oczyścić, opłukać, osuszyć i wraz z kaparami bardzo drobno posiekać.
Olej rozmieszać w salaterce z octem, solą, pieprzem i cukrem. Dodać zioła i kapary, wymieszać.
Jeszcze ciepłą rzepę polać sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 02.09.2012 21:49
samo zdrowie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat