Ryżyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • mleko

    0,5 litra
  • cukier waniliowy

  • Cynamon mielony Prymat

  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w małej ilości wody(bez torebki), często mieszamy. Gdy już będzie miękki, czekamy, aż woda prawie odparuje. Wlewamy mleko i zagotowujemy je z ryżem. Po wyłączeniu kuchni doprawiamy ok łyżką kakao, troszkę cynamonu i cukrem waniliowym. Mieszamy, żeby nie zrobiły się grudki. Podajemy w miseczkach na ciepło. Mi smakuje na 2 dzień jak się podgrzeje...jest ściślejsza ta cała masa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Samanta 30.07.2011 10:09
super wypróbuję
bursztynek 25.03.2011 23:57
ciekawa nazwa,
kanu83 17.03.2011 10:20
Smak dzieciństwa dla mnie:) Super
MAR3STA 26.02.2011 17:10
pomysłowe
Ewa111 14.11.2010 13:30
smaczny ryż, ja bardzo lubię takiego typu potrawy
alaaa 10.11.2010 10:20
ciekawe,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat