Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówka na rosole z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pasta curry 1 łyżeczka
ryż 5-6 łyżek
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówka na rosole z pomidorami

Rosół razem z warzywami (obowiązkowo marchewka w plastrach bądź kostkę i pietruszka jeżeli rosołek jest bez warzyw dodajemy świeże i podgotowujemy) należy podgrzać, Pomidory blenderujemy aby uzyskać gęsty sos. Kiedy rosół się podgrzeje wlewamy zblenderowane pomidory i dodajemy łyżeczkę pasty curry, następnie wsypujemy ryż i gotujemy około 12 minut, Na koniec całą zupkę doprawiamy pieprzem, magii i ewentualnie solą, Można dodać kleks ze śmietany bądź jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.01.2013 19:42
uwielbiam pomidorową :)
Lukrecja29 02.01.2013 15:21
hmmm.. gdzie mój komentarz??? pyszniaste!
Anna571 02.01.2013 14:17
Fajnie wyglada, no i ten dodatek pasty curry dosc niespodziewany - napewno wyprobuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak