Ryżowe szyszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krówki

    300 g
  • margaryna

    1/3 kostki
  • kakao

    1 łyżeczka
  • ryż preparowany

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryżowe szyszki foto
Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.
Dodajemy po trochu margaryny i tworzymy jednolitą masę.
Krok 2 - Ryżowe szyszki foto
Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.
Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę ryżu i również formujemy szyszki
Krok 3 - Ryżowe szyszki foto
Zostawiamy do wystygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 08.12.2013 19:34
Bardzo fajne...
EmciaPichci 03.12.2013 08:40
smak dzieciństwa :)
Małgorzata106 04.11.2013 21:11
przepyszne
Dorota76 04.11.2013 20:53
uwielbiam te ciasteczka
Agnieszka91 04.11.2013 17:57
pyszności, uwielbiam
Poison1988 04.11.2013 17:52
smak młodości :) super! :)
agnieszka214 04.11.2013 17:51
tez takie robie dobre sa
Ilona_eS 04.11.2013 17:43
super deserek:)
Ankha 04.11.2013 15:37
oj ja też lubię :)
adelajda 04.11.2013 14:54
bardzo je jako dzieci lubiliśmy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat