Ryżowe kulki

Ryżowe kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 szkl
  • cukinia

    1/2 szt
  • boczek wędzony

    kilka plasterków
  • ser żółty

    ok. 10 dkg
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    do panierowania
  • sól i pieprz

  • przyprawa curry

  • papryka słodka mielona

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Dodać startą na grubym oczku, odciśniętą cukinię, jajo i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ser pokroić w kostkę. Każdy kawałek sera owinąć boczkiem, a następnie włożyć w środek ryżowej kulki. Obtoczyć w bułce.
Kuleczki ryżowe smażyć na głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

08.09.2015 08:30
Fajny pomysł :)

MałaMi89

07.09.2015 23:20
O jakie fajne :) pomysłowe :)

halina17

07.09.2015 22:02
dobre kulki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat