Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kulki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
cukinia 1/2 szt
boczek wędzony kilka plasterków
ser żółty ok. 10 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kulki

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Dodać startą na grubym oczku, odciśniętą cukinię, jajo i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ser pokroić w kostkę. Każdy kawałek sera owinąć boczkiem, a następnie włożyć w środek ryżowej kulki. Obtoczyć w bułce.
Kuleczki ryżowe smażyć na głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 08.09.2015 08:30
Fajny pomysł :)
MałaMi89 07.09.2015 23:20
O jakie fajne :) pomysłowe :)
halina17 07.09.2015 22:02
dobre kulki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak