Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻOWE BABECZKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jaja 2
rodzynki łyżki
cynamon
cukier 1/3 szkl
masło 1 łyzka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻOWE BABECZKI

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy około 20 minut . Rozcinamy woreczek i przekładamy do rondelka , studzimy .Dodajemy rodzynki obtoczone w mące , cynamon , szczyptę soli, mieszamy .
Krok 1 - RYŻOWE BABECZKI foto
2
Oddzielamy żołtka od białek , białka ubijamy na sztywno .Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel-mogel , wlewamy do ryżu , mieszamy .
Krok 2 - RYŻOWE BABECZKI foto
3
Na koniec dokladamy pianę , delikatnie mieszamy z ryżem . Nakładamy porcje do formy na muffinki .
Krok 3 - RYŻOWE BABECZKI foto
4
Pieczemy około 45 minut w 180 C .
Krok 4 - RYŻOWE BABECZKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 30.01.2014 19:23
Ciekawa jestem jak smakują :)
kupiska 30.01.2014 19:12
faktycznie bardzo fajny pomysl
Sylwia26 30.01.2014 16:19
ale smakołyki
Agata3 30.01.2014 16:10
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak