Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zupa ogórkowa z chipsami serrano

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 150 g
wieprzowina 150 g
marchew 1 szt
seler
pietruszka 1 szt
natka pietruszki
cebula 1 szt
ogórki kiszone 5-6 szt
kwas z ogórków 150 ml
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ryż 150-200 g
szynka dojrzewająca
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zupa ogórkowa z chipsami serrano

Wieprzowinę z kością przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - zagotowujemy - ściągamy szumowinę.

Warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łupin. Warzywa przekładamy do wywaru wraz z natka pietruszki, solimy i gotujemy wywar.

Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do wywaru gotujemy 10 minut po czym wsypujemy ryż. Na koniec wlewamy wodę z ogórków i doprawiamy do smaku.

Na rozgrzanej teflonowej patelni podpiekamy szynkę serrano uzyskując chrupiące chipsy. Zupę podajemy z chipsami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.01.2017 12:05
bardzo apetyczna
pestka 21.01.2017 10:09
bardzo lubię zupę ogórkową
Wafelek2601 21.01.2017 09:50
Pyszna zupka
Futka 21.01.2017 09:32
Pyszna i pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak