Ryżowa sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki w sosie własnym

    20 dag
  • rzodkiewki pokrojone w plasterki

    1 łyżka
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    7 łyżek
  • cebula czerwona

    1 łyżka
  • ryż

    10 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż przełożyć do salaterki i połączyć z pokrojoną rzodkiewką, posiekaną cebulą, szczypiorkiem i koperkiem. Krewetki odsączyć z zalewy na sitku, dodać do ryżu i wymieszać. Z majonezu, jogurtu naturalnego, soli i pieprzu należy przygotować sos. Sałatkę należy polać sosem i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 15.12.2012 09:53
Super
IKrakowianka 26.05.2012 20:50
bardzo smaczna
mimi 21.03.2012 18:52
fajna
Rogalik 29.06.2011 22:19
dobra
Barbara55 04.03.2011 14:55
jako że nie lubię krewetki to sałatka nie dla mnie
kielcok1 12.02.2011 15:38
ja tam się krewetek nie tykam
irenka 11.02.2011 19:58
pyszna
Babciagramolka 25.01.2011 11:38
Jako ze lubię krewetki to sałatka dla mnie
Ewa99 09.09.2010 12:55
bardzo dobra, polecam!
Małgorzata113 11.07.2010 10:23
Lubię sałatki z ryżem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat