Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z żołądkami drobiowymi

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe
50 dag
ryż ugotowany
2 torebki
grzyby leśne
30 dag
marchew
2 szt.
cebula
1 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Sklep Prymat
olej
ser żółty
20 dag

Porada

Zamiast grzybów leśnych możemy dodać pieczarki lub zrobić wersję bez grzybów.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z żołądkami drobiowymi

Żołądki gotujemy w wodzie z przyprawą uniwersalną. Marchewkę kroimy w plasterki i dodajemy do żołądków. Cebulę drobno siekamy i smażymy, do cebuli dodajemy pokrojone grzyby i razem smażymy. Gdy żołądki są już miękkie wraz z marchewką odcedzamy. Do miski wsypujemy ugotowany ryż dodajemy żołądki z marchewką oraz grzyby z cebulą. Wszystko razem mieszamy doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak