Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z powidłami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 saszetki
jabłka 70 dkg
masło 1/3 kostki
cukier
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z powidłami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy z odrobiną soli według przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Ryż zapiekany z powidłami foto
2
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawałki. Owoce przekładamy do rondelka, podlewamy wodą i dusimy aż wyraźnie się rozgotują. Jabłka rozdrobniamy widelcem, słodzimy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy kawałki masła, następnie połowę ryżu, powidła (które posypujemy cynamonem) oraz drugą połowę ryżu.
Krok 2 - Ryż zapiekany z powidłami foto
3
Naczynie przykrywamy i zapiekamy 50-60 minut w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Ryż zapiekany z powidłami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.08.2013 15:45
smaczny jest taki obiad
Beata23 23.07.2013 10:48
pyszne danie
SmacznaPyza 16.02.2013 18:27
powideł to ja tutaj nie widzę, ale ryż z jabłkiem lubię
Dorian 30.12.2012 00:28
pycha
smakowita 13.09.2012 20:31
pycha !
RenataZ-et 22.08.2012 21:17
Mniam, mniam
Pusia 22.08.2012 18:46
pycha
Ewelina38 21.08.2012 22:03
pyszne jedzonko
anemon 21.08.2012 08:01
Bardzo lubię ryż zapiekany z jabłkami, robię nieco inaczej. Twój sposób na ryż z musem jabłkowym chętnie wypróbuję.
olkaaa 20.08.2012 11:05
fajny pomysł
caralajna 20.08.2012 09:26
pyszne, ja jeszcze cynamon dodaję, ale pewnie nie każdy lubi :)
kate.500 20.08.2012 08:45
danie mojego dziecinstwa
parysek10 19.08.2012 11:19
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak