Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
marchew z groszkiem mrożona 45 dag
cebula 2 szt.
pieczarki 40 dag
masło 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
śmietana kremówka 1 szklanka
ser żółty 15 dag
jaja 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Ryż gotujemy na sypko. Mieszankę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Jeśli trzeba solimy i pieprzymy do smaku. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak