Ryż z tuńczukiem i czerwona fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • fasola czerwona

    1/2 puszki
  • cebula

    1 szt
  • szczypior

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej

    1 łyzeczka
  • sól

  • ryż

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie . Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka wkładamy do miseczki i zostawiamy do przestygnięcia. Tuńczyka wyciągamy z puszki i dodajemy do zimnego ryżu .Mieszamy . szczypior i cebule siekamy dodajemy do ryżu . Fasolę odcedzamy dodajemy do sałatki .Mieszamy .Dodajemy sól,pieprz i olej do smaku .Mieszamy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 19.08.2012 20:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat