Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
sól do smaku
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 25 dkg
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pomidory krojone z puszki 400 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami w pomidorach

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami w pomidorach foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Ryż z pieczarkami w pomidorach foto
3
Do grzybów dodać ryż i pomidory razem z zalewą (jak pomidory są w całości, to je najpierw pokroić).
Krok 3 - Ryż z pieczarkami w pomidorach foto
4
Gotować bez przykrycia tak długo, aż prawie cały płyn odparuje. Fasolkę odsączyć, dodać do ryżu z grzybami. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Ryż z pieczarkami w pomidorach foto
5
Podzielić na porcje. Każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Ryż z pieczarkami w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak