Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (plus dodatki)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryż 100 gram
sól 1 szczypta
mleko 2% 500 ml

Dodtkowo

syrop z agawy
żurawina liofilizowana

Opcjonalnie

owoce

Porada

Żurawina ma właściwości witaminizujące i odtruwające. Jest wielką skarbnicą witaminy A, B1, B2, C, żelaza, magnezu, wapnia oraz fosforu. Takie zdrowe śniadanko to wielki zastrzyk energii.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (plus dodatki)

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
(Smaczniejszy jest lekko rozgotowany.)
Mleko podgrzać i wymieszać z ryżem.
Całość dosłodzić syropem z agawy i przelać do miseczek.
Każdą porcję posypać żurawiną i ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:30
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak