RYŻ Z KREMEM JOGURTOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    300 g.
  • mleko

    600 ml.
  • sól

    - szczypta
  • masło

    1,5 łyżki
  • śmietana

    300 ml.
  • cukier

    5 łyżeczek
  • maliny

    1,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na mleku ugotować ryż, dodać szczyptę soli oraz masło.
Maliny rozetrzeć z cukrem w naczyniu, dodać śmietanę, bardzo dokładnie wymieszać mikserem ręcznym.
Ryż nałożyć na talerz i polać go powstałą masą malinową.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 12.06.2011 13:26
Ryż zawsze jem z truskawkami z malinami?warto spróbować.
Margo1 10.04.2011 21:57
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat