Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 2 woreczki
jagody 1,5 szklanki
śmietana 1 op
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jagodami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Jagody delikatnie płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Jagody zasypujemy cukrem, delikatnie rozbijamy widelcem i zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy ze śmietaną. Na talerz wykładamy kopiec ryżu, polewamy sosem jagodowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 09.01.2013 21:15
szybkie i dobre
Tomek13 09.01.2013 21:15
szybkie i dobre
Tomek13 09.01.2013 21:15
szybkie i dobre
Babeczka 19.12.2012 12:06
ciekawe, nie jadłam jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak